ΑΔΜΗΕ: Και με τυχόν αποζημιώσεις τί γίνεται;

Ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωσή του την Δευτέρα εξήγησε τα αίτια της τεράστιας βλάβης που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα το βράδυ της Κυριακής σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και παραδέχτηκε ότι ευθύνεται για τη βλάβη λόγω παλαιότητας υλικού.

Επίσης, περιέγραψε τη διαδικασία για την προμήθεια νέου εξοπλισμού και το κόστος του αλλά και μια σειρά άλλων επενδύσεων που πρέπει να κάνει για τη θωράκιση του προβληματικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όμως δεν ανάφερε στην ανακοίνωσή του πρώτον εάν αυτή η ζημιά κόστισε και πόσο ούτε για ενδεχόμενες αποζημιώσεις που πιθανώς διεκδικήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την διακοπή του ρεύματος. Γιατί, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αρκετοί καταναλωτές (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) υφίστανται ζημιές – μικρές ή μεγάλες  – σε περιουσιακά στοιχεία και διεκδικούν αποζημιώσεις.

Συνεπώς, αυτή η υπόθεση θα έχει ενδιαφέρον και στο μέλλον όχι μόνο για όσους έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και για τους επενδυτές οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν για δαπάνες και τυχόν αποζημιώσεις που εγερθούν  (η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο και κατέχει ποσοστό 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ).