Αυστρία: Την Τετάρτη η απόφαση για το εάν θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι των χιονοδρομικών κέντρων στην Αυστρία αναμένονται να ληφθούν την Τετάρτη κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων.

Ωστόσο, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι οι αρχές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου προτίθενται να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα το συντομότερο δυνατό και προβαίνουν στις σχετικές προετοιμασίες. “Θα ήταν καταστροφικό για τη φήμη του τουρισμού της περιοχής εάν δεν επιτραπεί στους ντόπιους να βιώσουν την ψυχαγωγία του σκι”, αναφερόταν στον σύνδεσμο των τιρολέζικων επιχειρήσεων τελεφερίκ.

Την ίδια στιγμή, οι τουριστικές επιχειρήσεις του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας, ειδικά οι εποχιακές επιχειρήσεις, απαιτούν ένα αρχικό πρόγραμμα από τους πολιτικούς για πιθανό άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση από την μία ημέρα στην άλλη χωρίς ένα σχέδιο, ούτε και μπορούν να δοθούν υποσχέσεις στους εν δυνάμει συνεργάτες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η επίπτωση επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους είναι τώρα στην Αυστρία 348 ενώ σε εθνικό επίπεδο 2.983 άνθρωποι έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του Covid-19. Σήμερα 4.251 άνθρωποι βρίσκονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη, 691 από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα τελευταία στοιχεία των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη αναφέρουν 2.748 νέες μολύνσεις σε εικοσιτετράωρη βάση, έναντι των 4.047 την προηγούμενη ημέρα.

Η γειτονική Ελβετία, παρά την πανδημία, θέλει να διατηρήσει τα λιφτ του σκι ανοιχτά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, αν και θεωρείται απίθανο πως θα είναι πολλοί οι τουρίστες που από την Αυστρία θα παρέκαμπταν σε ελβετικές χιονοδρομικές περιοχές.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν τα χειμερινά αθλητικά θέρετρα ν μείνουν κλειστά μέχρι τον Ιανουάριο, λόγω φόβου για πιθανές μολύνσεις από κορωνοϊό.