Αγρίεψε η κόντρα στην EasyJet: Νοθεία, αχυρανθρώπους και μυστικά δείπνα καταγγέλλει ο Στ. Χατζηιωάννου μετά το αρνητικό αποτέλεσμα

Για νοθεία μιλάει ο Στέλιος Χατζηιωάννου ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας EasyJet, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 και είχε ως αντικείμενο την ακύρωση της συμφωνίας για την προμήθεια αεροπλάνων της Airbus και κατ΄επέκταση την ανανέωση ή μη της εμπιστοσύνης των μετόχων στο πρόσωπο μελών της διοίκησης της εταιρείας.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου επισημαίνει ότι καταμετρήθηκαν μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, δηλαδή την εταιρεία που έχει αναλάβει να προμηθεύσει την EasyJet αεροπλάνα, παραγγελία την οποία ο Στ. Χατζηιωάννου θέλει να ακυρώσει, και άρα αυτές οι μετοχές δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς μεροληπτούν υπέρ της Airbus. Εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκ. μετοχές υπέρ και 120 εκ., επισημαίνει ο ίδιος, ο οποίος κάνει και άλλες καταγγελίες για ενδεχόμενες μυστικές και παράνομες δοσοληψίες.

Ακολουθεί η δήλωση του Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτή και μεγαλύτερου μετόχου (34%) της αεροπορικής εταιρείας EasyJet:

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί νοθεία, καθώς τουλάχιστον το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών «αχυρανθρώπων» που ελέγχονται από την Airbus και άρα αποτελούν μέλη που μεροληπτούν υπέρ της Airbus και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας.
Εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκ. μετοχές υπέρ και 120 εκ. κατά.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθειά μας, θα αποκαλύψουμε αυτούς τους «αχυρανθρώπους» και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι μετοχές δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι κανόνες που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange Listing Rules).»

Αποκαλύψεις

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Χατζηιωάννου αναφέρει: «Είμαι επίσης ικανοποιημένος που είδα ότι πολλοί μικροί μέτοχοι – ιδιαίτερα όσοι είναι εργαζόμενοι της easyJet – μου έστειλαν μηνύματα υποστήριξης (περίπου 1 εκ. ανεξάρτητες μετοχές που στήριξαν την προσπάθεια του Στέλιου Χατζηιωάννου).
Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσω την αναζήτηση των αιτιών πίσω από αυτήν την ύποπτη σχέση μεταξύ των αχρείων της easyJet και της Airbus. Η εκστρατεία μου για την εύρεση πληροφοριοδότη με αμοιβή 5 εκ. λίρες Αγγλίας, έχει ήδη αποφέρει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, οι αχρείοι της easyJet έκαναν χρήση των υπηρεσιών ενός αμφιλεγόμενου δικηγόρου στην Ελβετία ονομαζόμενου Marc Bonnant (για προσωπικούς λόγους και όχι προς όφελος της easyJet).

Η απάντηση του Προέδρου των αχρείων στο ερώτημά μου εάν κάποιος από αυτούς τον έχει συναντήσει ήταν ότι η εταιρεία (easyJet) «δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ από τον Marc Bonnant». Δεν ήταν όμως αυτό το ερώτημά μου. Μπορώ να αποκαλύψω τώρα ότι η Carolyn McCall, o Andrew Findlay και ο Warrick Brady (όλοι τους στελέχη της easyJet εκείνο το διάστημα) παρευρέθηκαν σε κρυφό δείπνο με τον Marc Bonnant στο Ξενοδοχείο Schweizerhof στη Λουκέρνη στις 17 Νοεμβρίου 2016. Επίσης γνωρίζουμε ότι ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus, ήταν επίσης παρών στο κρυφό δείπνο.
Εάν αποδειχθεί ότι η συμφωνία με την Airbus είχε βασισθεί σε παράνομες δοσοληψίες, τότε μπορεί να ακυρωθεί το συμβόλαιο και να υποβληθεί αγωγή κατά της Airbus για αποζημίωση, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο και την αξία της easyJet ως εταιρείας.»

EasyJet: Απέτυχε η κίνηση Χατζηιωάννου να θέσει εκτός εταιρείας το management για τη μεγάλη αγορά των Airbus