Άλλαξαν οι όροι στην Κίνα: Το Πεκίνο υποχρεώνει σε καραντίνα 14 ημερών όσους φθάνουν από το εξωτερικό

Όλοι όσοι φθάνουν στο Πεκίνο από το εξωτερικό θα τίθενται στο εξής σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο, την ώρα που ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κοροναϊού αυξάνεται στην κινεζική πρωτεύουσα. Εκτός από εκείνους που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά από τον ιό, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε καραντίνα, όλοι οι επιβάτες που έρχονται από οποιαδήποτε ξένη χώρα θα τίθενται στο εξής «υπό παρακολούθηση στην κατοικία τους ή σε έναν προβλεπόμενο χώρο με αυτό τον σκοπό», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της πόλης, ο Ζανγκ Κιάνγκ.

Κι αυτό γιατί αυξανόμενος αριθμός χωρών πλήττονται πλέον από την επιδημία Covid-19, ωθώντας την πόλη να ενισχύσει τα μέτρα που λαμβάνει την ώρα που ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κοροναϊού αυξάνεται.

Η δημαρχία υποχρεώνει ήδη όσους φθάνουν από ορισμένες χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά να τεθούν σε καραντίνα: Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία και Ιαπωνία. Σήμερα ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα: πέντε άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα, όπου εμφανίστηκε η Covid-19 στα τέλη του περασμένου έτους, μετρά στο εξής 3.158 θανάτους, σε ένα σύνολο που ξεπέρασε παγκοσμίως χθες το όριο των 4.000 θανάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 80.778 σε σύνολο τουλάχιστον 117.000 παγκοσμίως.