Άλλη μία καταδίκη για το Θωμά Λιακουνάκο

Άλλη μία καταδίκη, τη δεύτερη, επεφύλαξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον πάλαι ποτέ ισχυρό επιχειρηματία και μεγαλύτερο έμπορο αμυντικών συστημάτων και αεροπλάνων στην Ελλάδα, Θωμά Λιακουνάκο.  Κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση της σύμβασης με τα αντισταθμιστικά οφέλη η οποία υπεγράφη, στο πλαίσιο της βασικής σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard και για την οποία είχαν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών συνολικά 11 άτομα.

Εκτός από τον Θωμά Λιακουνάκο, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρώην Γενικό Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρο Τραυλό και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το αδίκημα της απιστίας.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες απιστίας κατ΄ εξακολούθηση και αθωώθηκαν.

Στο Θώμα Λιακουνάκο επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών για συνέργεια σε απιστία και κάθειρξη έξι ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε στο Σπύρο Τραυλό και τους άλλους δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, με τον περιοριστικό όρο για το Θωμά Λιακουνάκο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.