Αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού και για τους κάτω των 50 – Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των στοιχείων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τονίζοντας για ακόμη μία φορά: «Ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια».

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, η πανδημία είναι εδώ και δεν θα φύγει τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Ο τρόπος στην ιατρική και την επιστήμη να φύγει ή να νικηθεί μια πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Αυτό αποδείχθηκε σε όλη την ιστορία της ιατρικής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Το όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός, γι’ αυτό πρέπει να πεισθούν όλοι οι συμπολίτες μας ώστε να καταφέρουμε να νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» υπογράμμισε, επικαλούμενος τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως διευκρίνισε, είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε παράλληλα ότι συχνά γίνεται σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού και συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.