Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε αυτό το μέτρο, καθώς κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού είναι επιβαρυμένο στη Δυτική Μακεδονία.

Ήδη, τα υπόλοιπα εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή μόνο με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους χώρους.

Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, οι περίπου 1.800 με 2.000 εργαζόμενοι στην «Πτολεμαΐδα 5» ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο, καθώς ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο να προσβληθούν από τον κοροναϊό.

Τις τελευταίες μέρες, δούλευαν περίπου το 50-60% των εργαζομένων, δηλαδή περίπου 1.000 άτομα.

Από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρία ΤΕΡΝΑ είχε δηλώσει πως από την επιχείρηση λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και επομένως δεν πρέπει να σταματήσει η κατασκευή της μονάδας.

Η αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V είναι απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει αποκλειστικά στην ανάδοχο εταιρεία και εποπτεύεται από τη ΔΕΗ».

Αυτό ανέφεραν πηγές της ΔΕΗ, σε συνέχεια της ενημέρωσης από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για διακοπή των εργασιών στο εργοτάξιο της λιγνιτικής μονάδας, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή.

«Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αυτή συνεχίζεται απρόσκοπτα τις τελευταίες εβδομάδες με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαίες βάρδιες. Η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας».