Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ακτινολόγων στη Βιέννη

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ακτινολόγων που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα 11 με 15 Μαρτίου στη Βιέννη, αναβάλλεται λόγω του κοροναϊού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας.

Ως νέα ημερομηνία του συνεδρίου ορίστηκε το διάστημα 15-19 Ιουνίου στη Βιέννη, ενώ, όπως σημειώνεται σχετικά, η αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω του κοροναϊού οι διοργανωτές δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν ένα ασφαλές συνέδριο για τους συμμετέχοντες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα και ενόψει του συνεδρίου είχε ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας μία νέα σειρά διαλέξεων για το θέμα της ασθένειας του κοροναϊού (Covid-19). Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα ήταν η πρώτη φορά που σε ένα συνέδριο τέτοιων διαστάσεων, ειδικοί θα συζητούσαν για τη διάγνωση και θεραπεία του Covid-19.

Εξάλλου, το Διεθνές Σχολείο Βιέννης (Vienna International School), στο οποίο φοιτούν κυρίως εκατοντάδες μαθητές – παιδιά ξένων διπλωματών, ανακοίνωσε, απόψε, ότι από αύριο επαναλαμβάνει κανονικά την λειτουργία του, την οποία είχε αναστείλει για δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη), λόγω του κοροναϊού, έπειτα από σχετική απόφαση που είχε πάρει οικειοθελώς την Κυριακή η διεύθυνσή του.