Ανοδικά οι μετοχές στην Ασία με εξαίρεση την Ιαπωνία

Οι τιμές των μετοχών κινήθηκαν μ διαφορετικές τάσεις στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τω ΗΠΑ (FED), Jerome Powell.

Οι μετοχές στην Αυστραλία κατέγραψαν σημαντικά κέρδη με τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία να κλείνει με άνοδο 2,28%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης είχε μκρή άνοδο 0,13%, όπως και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ +0,15%.

Στη Νότια Κορέα ο δεικτης Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος +0,01%. μετά τις απώλειες άνω του 2% την προηγούμενη ημέρα Τρίτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κινήθηκε χαμηλότερα κατά -0,32%.

Συνολικά, ο δείκτης MSCI Asia ex-Japan σημείωσε άνοδο 0,17%.

Ο επικεφαλής της FED Jerom Powell  δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει δεσμευμένη να στηρίζει την οικονομία μέσω των εργαλείων της «για όσο διάστημα χρειάζεται». Σημείωσε επίσης ότι «πολλοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν σημαντική βελτίωση», αν και η πορεία προς τα εμπρός «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αβέβαιη».

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν χαμηλότερα με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού τύπου Brent να μειώνεται 0,6% στα 41,47 $ ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου WTI των ΗΠΑ υποχώρησαν 0,75% στα 39,50 $ ανά βαρέλι.