Ανοδικά τα χρηματιστήρια με τράπεζες – Πτώση για Aegean

Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησαν ανοδικά την Δευτέρα, χάρη στα καλά νέα για τα εμβόλια, που διαμορφώνουν κλίμα προσδοκίας για οικονομική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, που αναπτύχθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα μπορούσε να είναι περίπου έως 90% αποτελεσματικό (μέσος όρος 70%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,84% στις 392,89 μονάδες που είναι η υψηλότερη τιμή από τα τέλη Φεβρουαρίου. Οι κλάδοι που οδηγούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι της ενέργειας και των τραπεζών. Ενδεικτικά, η τιμή της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole σημείωσε άνοδο 3,9% μετά την προσφορά της θυγατρικής της στην Ιταλία να αγοράσει την ιταλική τράπεζα Credito Valtellinese (Creval).

Στην Αθήνα,  ο Γενικός Δείκτης επανήλθε άνω των 700 μονάδων καθώς στο ξεκίνημα σημειώνει άνοδο 0,64% στις 11 π.μ. Και στην Αθήνα ο κλάδος που υπεραποδίδει είναι των τραπεζών με τον κλαδικό δείκτη να ενιχύεται 2,54%.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Aegean, καθώς η εταιρεία έχει ζητήσει κρατική οικονομική βοήθεια ενώ θα προχωρήσει και σε αύξηση κεφαλαίου.