Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο ελληνικό καθώς οι επενδυτές δείχνουν μία προσωρινή ανακούφιση από τον περιορισμό των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ευρώπη.
Ανοδικά κινείται η τιμή της μετοχής της Total, η οποία δημοσιοποίησε αποτελέσματα α΄τριμήνου καλύτερα από τα περσινά κέρδη και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Και όλα αυτά παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου. H εταιρία είχε κέρδη 1,8 δισ. δολάρια στο α΄τρίμηνο του 2020 μειωμένα κατά 35% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 1,4 δισ. δολάρια. Επίσης η εταιρεία  διατήρησε το μέρισμα παρά την ανακοίνωση σημαντικής πτώσης στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω της βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου..

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται ανοδικά +1,99% στις 334,99 μονάδες. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώνεται στο Παρίσι με τον δείκτη Cac στο +2,42%, συνεπικουρούμενος από την άνοδο της Total.

Ώθηση στον ευρωπαϊκό κλάδο πετρελαίου και αερίου έδωσε επίσης η αύξηση των τιμών του αργού χάρη στις προσδοκίες ότι η ζήτηση για καύσιμα θα αρχίσει να ανακάμπτει καθώς κάποιες αμερικανικές πολιτείες καθώς και χώρες στην Ευρώπη και την Ασία προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Η μετοχή της Pandora σημείωσε άλμα 6,2% αφού η δανέζικη εταιρία κοσμημάτων ανακοίνωσε πως θεωρεί ενθαρρυντική την αύξηση των διαδικτυακών της πωλήσεων καθώς και την επανέναρξη λειτουργίας καταστημάτων της στη Γερμανία και άλλες χώρες.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών και των επενδυτών στρέφεται στην απόφαση που μόλις ανακοίνωσε το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας για την νομιμότητα του προηγούμενου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί ασθμαίνοντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και ενισχύεται 1,26% στις 609,92 μονάδες.