Ανοδικά ξεκίνησαν τα Χρηματιστήρια

Άνοδο για τέταρτη συνεχή ημέρα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου με τον πανευρωπαϊό  δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,99%. Στο ξεκίνημα της ημέρας η άνοδος ήταν μεγαλύτερη.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για ένα πακέτο μέτρων ως απάντηση στην κρίση του κορονοϊού και στις συζητήσεις για το πετρέλαιο. Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ανέκαμψαν κατά 1,9% ενόψει της συνεδρίασης των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών κρατών του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν μειώσεις στην παραγωγή του αργού.

Η προσοχή στρέφεται και στις ΗΠΑ και τα μακροοικονομικά στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν εκεί. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται ότι ανήλθαν συνολικά στον συγκλονιστικό αριθμό των 15 εκατ. τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δείκτης STOXX 600 αναφοράς έχει ανακάμψει πάνω από 5% αυτή την εβδομάδα και έχει ανακτήσει περίπου 1,7 τρισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ετών τον Μάρτιο αλλά συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα κατά 24% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδά του, καθώς τα αυστηρά μέτρα περιορισμού ‘γονάτισαν’ την επιχειρηματική δραστηριότητα και προκάλεσαν μαζικές απολύσεις.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με σημαντιά κέρδη άνω του 2%, αλλά στις 12.00 η άνοδος είχε περιοριστεί στο +1,6% με τον δείκτη να είναι στις 618,85 μονάδες.