Άνοδος για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω εξαγορών

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Δευτέρα τελευταία ημέρα του Αυγούστου, με εξαίρεση τον δείκτη FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που είναι κλειστό λόγω αργίας. Η άνοδος οφείλεται στην βελτίωση των τιμών των μετοχών εταιρειών πετρελαίου και αερίου λόγω των υψηλότερων διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και τις συζητήσεις για συγχώνευση γαλλικών εταιρειών κοινής ωφέλειας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,31% στις 369,95 μονάδες περίπου στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας Suez σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600 μετά την προσφορά της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, της Veolia, για την εξαγορά πακέτου μετοχών 29,9% στη γαλλική εταιρεία ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων από την ενεργειακή εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie έναντι 2,9 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Suez εκτινάχθηκε σχεδόν 20% και είναι σε τροχιά να σημειώσει την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ σε μία ημέρα, ενώ οι μετοχές της Veolia και της Engie αυξήθηκαν περίπου 3,6% και 6%, αντίστοιχα. Τα κέρδη αυτά προκάλεσαν μία άνοδο πάνω από 1% του ευρωπαϊκού δείκτη μετοχών κοινής ωφέλειας.
Επίσης ανοδικά 0,7% κινείται η μετοχή της Nestle, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει πλήρως την εταιρεία Aimmune Therapeutics. 

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ξεκίνησε δυναμικά με άνοδο 1% προσεγγίζοντας τις 641 μονάδες, αλλά στη συνέχεια η άνοδος περιορίστηκε. Στις 13.30 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 638,79 μονάδες με άνοδο 0,68% με την αξία των συναλλαγών σε περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.