Αντιστέκεται η βιομηχανία: Μικρή μείωση 3,9% ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Αύγουστο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019, παρουσίασε μείωση 3,8%. Η μείωση είναι μικρή και ενθαρρυντική, αλλά ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που δεν προσφέρεται για συμπεράσματα καθώς οι περισσότερες βιομηχανίες κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε ότι αφορά το μέσο Γενικό Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019, παρουσίασε μείωση 3,9%. Αυτό δείχνει ότι η βιομηχανία λειτούργησε ικανοποιητικά τους μήνες του lockdown.

Μάλιστα ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, παρουσίασε μικρότερη μείωση 0,9%.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Αυγούστου 2020 με τους αντίστοιχους δείκτες του Αυγούστου 2019, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

Ο δείκτης του κλάδου της βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά τον Αύγουστο 2020 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020.