Απαράδεκτη και αναιτιολόγητη επίθεση Κούτρα στον Προβόπουλο

Με μια επιεικώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη επίθεση κατά του Γιώργου Προβόπουλου του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , τον οποίο προτείνει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για τη θέση του προέδρου στο νέο ΔΣ,  ο  Δημήτρης Κούτρας εκ των βασικών μετόχων του Ελλάκτωρα συνεχίζει την  μεγάλη διαμάχη στον όμιλο.

«Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, που έφερε την εταιρία στην κορυφαία κατάταξη του κλάδου στην Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την χρεοκοπία της χώρας, να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους του και τους 10.000 εργαζόμενους”, δήλωσε ο κ. Κούτρας απαντώντας ουσιαστικά σε δηλώσεις του κ. Προβόπουλου στο Βloomberg.

Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο Bloomberg πως απαιτείται αλλαγή στο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ώστε «να μην καταδικαστεί η εταιρεία σε πολυετή στασιμότητα”.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, επίσης, πως οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι απαραίτητες ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ο όμιλος Ελλάκτωρ «με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές”.

Δεν έκανε κανένα προσωπικό σχόλιο κατά του Κούτρα αλλά ένα γενικό σχόλιο που δικαιούται να το κάνει από τη στιγμή που  οι μέτοχοι – μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι σε σφοδρότατη σύγκρουση.

Βέβαια αυτά που είπε ο κ. Προβόπουλος είναι αυτά που υποστηρίζουν   και οι 4 συστημικές τράπεζες στις οποίες ο δανεισμός του Ελλάκτωρα υπερβαίνει το 1 δις και αυτές τις επισημάνσεις  βεβαίως ο κ. Κούτρας οφείλει να το γνωρίζει.

Είναι απορίας αξιον πως ο κ. Κούτρας συνδέει τον κ. Προβόπουλο με την χρεοκοπία της χώρας όταν  επί εποχής Προβόπουλου στην ΤτΕ συγχωνεύθηκαν 18 τράπεζες και διασώθηκε το σύστημα από την κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών , ένω την ίδια ωρα γινίταν πάρτι δισεκατομμυρίων στα δημόσια έργα.

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν την επίθεση Κούτρα στον Προβόπουλο με τον  Θεόδωρο Πανταλάκη σημερινό CEO στην Attica bank ο οποίος δεν τρέφει και τα καλύτερα των συναισθημάτων για τον  Προβόπουλο  και είναι στενός φίλος του κ. Κούτρα και μάλιστα λόγω αυτής της φιλίας να θυμίσουμε ο Ελλάκτωρας πήρε τα έργα του Καλογρίτσα.