Απεργία 29-31 Δεκεμβρίου στη θυγατρική της Lufthansa, Germanwings

Το συνδικάτο UFO που εκπροσωπεί το προσωπικό καμπίνας προκήρυξε τριήμερη απεργία για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην αεροπορική εταιρεία Germanwings, τη θυγατρική της Lufthansa, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Zητά εκτός από το να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και να αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός για τους νεοπροσληφθέντες. Η απεργία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, τοπική ώρα, θα συνεχιστεί στις 31 Δεκεμβρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2020, όπως ανέφερε το συνδικάτο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η διεύθυνση της Germanwings δεν δίνει στους υπαλλήλους της «καμία σαφή προοπτική για το μέλλον της δραστηριότητάς της στις αερομεταφορές», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του UFO, Ντάνιελ Φλορ, στο βίντεο αυτό. Προειδοποίησε επίσης ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν μετά τις 2 Ιανουαρίου. Το συνδικάτο σε προηγούμενες ανακοινώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλον τον όμιλο της Lufthansa, κάτι που θα βύθιζε στο χάος τα αεροδρόμια της Γερμανίας, εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Τον Νοέμβριο, λόγω μιας 48ωρης απεργίας του προσωπικού καμπίνας στην εταιρεία ματαιώθηκαν 1.500 πτήσεις.

Η χαμηλού κόστους εταιρεία Germanwings πραγματοποιεί πτήσεις από πολλές γερμανικές πόλεις με προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης, κυρίως της νότιας.