Αθανασίου (CEO Lamda Development): Την άνοιξη τα έργα στο Ελληνικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Την άνοιξη του 2021 θα γίνει εμφανής η εκκίνηση των έργων του Ελληνικού δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου στο διαδικτυακό CEO forum, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε., από το δημόσιο στη Lamda Development. Τότε και το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που έκανε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της έκτασης του Ελληνικού θα λάβει την προκαταβολή για την ολοκλήρωση της συναλλαγής (300 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος των 900 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δημιούργησε καθυστερήσεις αλλά η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών και έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, που για την πρώτη φάση των έργων ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές όπως η ψηφιακή οικονομία, όπου προβλέπονται έργα άνω των 6 δισ. ευρώ, η πράσινη ανάπτυξη και οι οικιστικές και ξενοδοχειακές αναπτύξεις, όπως αυτή που θα γίνει στο Ελληνικό.