Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού

Τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις του Τουρισμού αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κυβέρνηση προχωρά σε επιτάχυνση των κινήσεων για το άνοιγμα του τουρισμού προκειμένου να μην χαθεί η φετινή χρονιά, με κινήσεις τόσο στο εσωτερικό, για στήριξη των επιχειρήσεων, όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία και την οικονομία. 

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα στήριξης. Στόχος παραμένει να ανοίξουν τα σύνορα για τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ από την 1η Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει εξάλλου αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο φορές, τόσο στη συνέντευξή του στο CNN όσο και στην ομιλία του στην παγκόσμια σύνοδο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting Group (BCG) με την προϋπόθεση, όπως ξεκαθάρισε και τις δύο φορές ότι αυτό θα ισχύσει αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τετραμερής Σύνοδος Κορυφής της Ελλάδας με ουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, τρεις χώρες, δηλαδή, με τις οποίες υπάρχει οδική σύνδεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έλευση τουριστών και το μόνο που μένει είναι η οριστικοποίηση της ημερομηνίας.

Σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% όπως έχει ζητήσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ακόμα, υπάρχει σκέψη για αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές προκειμένου το τουριστικό πακέτο να γίνει πιο ελκυστικό. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο η στήριξη των επιχειρήσεων να είναι εξατομικευμένη, ανάλογα, δηλαδή, της ζημιάς της επιχείρησης.