Χάρης Μαμουλάκης: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Με κριτική και παράθεση τεκμηριωμένων προτάσεων τοποθετήθηκε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χάρης Μαμουλάκης, στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία συζητήθηκε το σ/ν του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  ζητώντας παράλληλα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Όπως ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, είναι απολύτως αναγκαία η θεσμοθέτηση χρήσιμων και αποτελεσματικών εργαλείων που θα βοηθήσουν τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να προσπεράσουν τον σκόπελο της νέας κρίσης και την επόμενη ημέρα, να είναι ενισχυμένες με νέα εργαλεία και με ταχύτητα να ενσωματωθούν στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, ακολουθώντας ανάλογες απόψεις κοινωνικών εταίρων και φορέων, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η ταχύτατη ενσωμάτωση των ΜμΕ στη ψηφιακή εποχή, όπως είναι, η συγκρότηση Ταμείου Ψηφιακής Οικονομίας, η προώθηση δράσεων ψηφιακών δικτύων, η καθιέρωση ειδικών προγραμμάτων για την απόκτηση εξειδικευμένου εξοπλισμού από τις ΜμΕ, η παροχή σοβαρών φορολογικών κινήτρων ως προς την επένδυση σε ψηφιακό εξοπλισμό και η ανάπτυξη δράσεων και εργαλείων κατάρτισης των επιχειρήσεων.

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε αυστηρή κριτική στο ζήτημα των προβλεπόμενων προστίμων, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ευκρινούς κατηγοριοποίησης στο ευρύ φάσμα των από 1.500 – 2 εκ. € προκειμένου να αποκλείεται η πολιτική παρέμβαση, επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης αλλά και επάρκειας του προσωπικού της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), υπερθεμάτισε την ανάγκη ισόρροπης και συνεργατικής διάθεσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις λαϊκές αγορές και επεσήμανε τους κινδύνους στρέβλωσης της αγοράς που ελλοχεύουν με το συγκεκριμένο ν/σ, σχετικά με την προβλεπόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Χάρης Μαμουλάκης επίσης, έθεσε ξανά το θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19. «Θεωρούμε απαραίτητο να γνωρίζει ο πολίτης τι συζητείται, τι εκπονείται ως σχέδιο και τι εν τέλει υλοποιείται από την πλευρά της Κυβέρνησης. Όπως επίσης και κατά πόσο βρίσκουν ευήκοα ώτα οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις των επιστημόνων. Αναμένουμε την απόκριση του Υπουργείου…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.