Διαμαρτυρίες ΕΣΕΕ για την απόφαση Άδωνι υπέρ του εκπτωτικού χωριού MacArthur Glen

Την αντίρρησή της και τις επιφυλάξεις της σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση επέκτασης του καθεστώτος των 32 Κυριακών στο επιχειρηματικό πάρκο McArthurGlen (Ελλάκτωρ) στη Γιαλού–Αγ. Δημητρίου–Πύργου, εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα, στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συνάντησή τους που έγινε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ότι το θέμα είναι επαρκώς ρυθμισμένο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικότερη αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, η καταπολέμηση του παρεμπορίου και η προώθηση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (OpenMalls).

Το Υπουργείο και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πραγματοποίησης συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσά τους, ώστε να βρεθεί λύση στα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της αγοράς, να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.