Δημμοσκόπηση δείχνει αυξημένα ποσοστά της πολιτικής Μπολσονάρο

Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που αξιολογούν την Κυβέρνηση του Ζαϊχ Μπολσονάρο (Jair Bolsonaro) ως πολύ καλή ή καλή έχει αυξηθεί σε 40% από 29% τον Δεκέμβριο ενώ εκείνοι που την θεωρούν πολύ κακή ή κακή έχουν μειωθεί στο 29% από 38% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρήγγειλε το βιομηχανικό λόμπι CNI στην εταιρεία Ibope. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων μεταξύ 17-20 Σεπτεμβρίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά το ότι ο Μπολσονάρο έχει επικριθεί από τους ειδικούς της υγείας γιατί δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα την πανδημία του κορωνοϊού και δεν προχώρησε σε εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αφήσει την οικονομία ζωντανή, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενέκριναν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, σε σύγκριση με το 41% ​​τον Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση του Ibope, για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, είναι σύμφωνη με άλλες πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι η δημοτικότητά του αυξάνεται χάρη στις πληρωμές έκτακτης ανάγκης που γίνονται σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα, που έχουν χάσει τα προς το ζην κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκείνοι που δεν εγκρίνουν την κυβέρνηση του Μπολσονάρο έχουν μειωθεί στο 41% ​​τώρα από 53% τον Δεκέμβριο, ανέφερε η δημοσκόπηση.

Η εμπιστοσύνη του κοινού στον πρόεδρο της Βραζιλίας έχει επίσης αυξηθεί, με το 46% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Μπολσονάρο, σε σύγκριση με το 41% ​​τον Δεκέμβριο. Εκείνοι που δεν τον εμπιστεύονται μειώθηκαν σε 51% από 56% τον Δεκέμβριο.

Η Ibope δεν είχε πραγματοποιήσει έρευνα από τον Δεκέμβριο λόγω της πανδημίας, τα θύματα της οποίας στη Βραζιλία είναι πάνω από 139.000, που είναι και υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 ξεπερνούν τώρα τα 4,6 εκατομμύρια, την τρίτη χειρότερη επίδοση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία.