Δουζόγλου: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Κύπρου και ΑΕΕΠ στην Αθήνα

Επενδύσεις της τάξης των 70 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη διαθέτει προωθεί κατά την τρέχουσα διετία, ο Όμιλος Δουζόγλου. Παράλληλα, προωθεί τη δημιουργία της μεγαλύτερης αποθήκης logistics στην Ελλάδα, σε οικοπεδική έκταση που επίσης διαθέτει, βάσει επένδυσης της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λαυρέντης Αλβέρτης,  πρόκειται για τα ξενοδοχεία Μιστράλ στην Καστέλα του Πειραιά, το Πεντελικόν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας και ένα ακίνητο στην τοποθεσία Ελιά της Μυκόνου, όπου θα ανεγερθούν καταλύματα τύπου «μπάνγκαλοους». Συγκεκριμένα, στο Μιστράλ, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του 2020, προγραμματίζεται επένδυση 5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μονάδος 3 ή 4 αστέρων.

Ο κ. Λαυρέντης Αλβέρτης

Στο Πεντελικόν θα εκσυγχρονιστει το ιστορικό ξενοδοχείο και η επένδυση εκτιμάται σε 12 εκατ. ευρώ. Άλλα 10 εκατ. ευρώ προβλέπονται να δαπανηθούν στη διαμόρφωση ξενοδοχειακών χώρων στο πρώην κτίριο ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου. Στην Ελιά της Μυκόνου θα κατασκευαστεί συγκρότημα 140 μπάνγκαλοους, το κόστος του οποίου μπορεί να ανέλθει έως και σε 40 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλβέρτης, οι επενδύσεις εξελίσσονται σε συνέχεια επενδύσεων 180 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος κατά την διάρκεια των προηγουμένων ετών για την απόκτηση συνολικού χαρτοφυλακίου 72 ακινήτων ανά την Ελλάδα.
Σχετικά με τις ξενοδοχειακές μονάδες ο Όμιλος Δουζόγλου, δρομολογεί συνεργασίες με «operators» οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει.

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Επίσης, δρομολογεί εταιρικό μετασχηματισμό με την εισαγωγή της εταιρίας συμμετοχών «SCD Group Ltd» στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και δημιουργεί Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Περιουσίας στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε ο κ. Αλβέρτης, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, αποθήκες, κατοικίες και οικοπεδικές εκτάσεις, κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο «δεν πρόκειται να πακεταριστεί για να πωληθεί» αλλά αντίθετα θα αξιοποιηθεί, ώστε να αποφέρει έσοδα στον Όμιλο. Με αρχική αξία κτήσης περί τα 180 εκατ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται σήμερα σε αξία ενδεχομένως υψηλότερη των 300 εκατ. ευρώ, δεδομένης της ανοδικής τροχιάς τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η σύνθεσή του, δε, αφορά σε ποσοστό σχεδόν 90% ξενοδοχειακά ακίνητα, (εκτός των παραπάνω συμπεριλαμβάνονται το Λητώ Μυκόνου, το Σμάρτ Ατενέουμ της Λεωφ. Συγγρού, ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεφαλονιά κλπ. η αξία των οποίων ανατιμάται ταχύτερα του μέσου όρου ακινήτων της αγοράς.

Ενδιαφέρον για τον κλάδο τροφίμων

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλβέρτης, ο Όμιλος πέραν της δραστηριοποίησής του στον κλάδο ακίνητης περιουσίας διατηρεί ενδιαφέρον επέκτασής του στην ελληνική αγορά τροφίμων.
Κατά το παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την Creta Farms, καθώς και για τη συμμετοχή του στο σχήμα εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η οικογένεια Δουζόγλου και ο επικεφαλής του Ομίλου, Θεόδωρος Δουζόγλου, δραστηριοποιούνταν έως πρότινος στην Βενεζουέλα, κατάγεται από τη Ρουμανία και έχει ρίζες στην Κωνσταντινούπολη.