Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Απαιτούνται και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αντίστοιχες ρυθμίσεις με τις φορολογικές

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητώντας την αναγκαιότητα κατάθεσης αντίστοιχων ρυθμίσεων που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με αυτές που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών. Μόνο τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ. Σταϊκούρα για νομοθέτηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς την Εφορία, τακτοποιεί έγκαιρα ένα τεράστιο πρόβλημα που πνίγει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εάν στο ίδιο νομοσχέδιο, μετά από δική σας απόφαση κατατεθούν και αντίστοιχες ρυθμίσεις που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, η ευαισθησία και το πνεύμα συνεργασίας που έχετε επιδείξει έως σήμερα καθιστά σχεδόν βέβαιη τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας, γιατί από μόνες τους οι ρυθμίσεις των φορολογικών οφειλών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.