Εφιαλτική προαναγγελία Πλεύρη: Πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα

Κάθε ρεκόρ αναμένεται να σπάσει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σήμερα, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προαναγγέλλει πάνω από 15.000 νέες μολύνσεις.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, σήμερα θα ξεπεράσουμε τις 15.000.

Όπως δήλωσε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση της Αττικής, τόνισε ότι «βράζει», καθώς «έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα.