Έκλεισε το deal για την Cardlink – Αγοραστης η Worldline

Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 92,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Cardlink, μέλος του ομίλου Quest, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών Worldline.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, το enterprise value για την Cardlink διαμορφώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ ποσοστό 7,5% της Cardlink θα το διατηρήσει ο CEO της Cardlink Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

“H ηγετική θέση της Cardlink σε συνδυασμό με την παγκόσμια ισχύ, την κορυφαία τεχνολογία και την εξειδίκευση στον τομέα των πληρωμών της Woldline θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύσσει τον κύκλο εργασιών της με διψήφια ποσοστά τα επόμενα χρόνια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Wordline

Η ανακοίνωση της Quest Συμμετοχών

Από την πλευρά της η Quest Συμμετοχών Α.Ε. σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου €93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς “stakeholders” τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.