Ελένη Ράικου: Όταν δεν υπάκουσα στις εντολές Παπαγγελόπουλου, με στοχοποίησαν δικαστές και συγκεκριμένα μέσα

O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν ενδιαφέρθηκε για το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, δεν ρώτησε για τους γιατρούς. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες. Αυτό δήλωσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά τις ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεμβάσεις του για το σκάνδαλο Novartis.

H ίδια είπε πως όταν αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στοχοποιήθηκε απο συγκεκριμένους δικαστές και μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Με τη στοχοποίηση με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής,  Ιωάννης Μπούγας επικαλέστηκε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι πίσω απο τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου υπάρχει κίνητρο. «Τι κίνητρο έχετε για να καταθέτετε ό,τι καταθέτετε για τον κ.Παπαγγελόπουλο;» ρώτησε χαρακτηριστικά με την κυρία Ράικου να απαντά: «κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα οτι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».