ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Ταχύτερες αποσβέσεις μηχανολογικού εξοπλισμού και μικρότερο φόρο κληρονομιάς

Η επαναφορά ταχύτερων αποσβέσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού ως κίνητρο αύξησης των βιομηχανικών επενδύσεων, ο φόρος κληρονομιάς-γονικής παροχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι έλεγχοι αγοράς και η καλύτερη λειτουργία τελωνείων, καθώς και η εξίσωση ΕΦΚ (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) Μέσης Τάσης με αυτόν της Υψηλής Τάσης για ενεργοβόρες επιχειρήσεις, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις των Πρωτοβουλιών «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα καθώς και τον υφυπουργό για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο πρόεδρος της «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» κ. Μιχ. Στασινόπουλος επεσήμανε σε δηλώσεις του πως «για να επιτευχθεί η ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα, πρέπει να γίνει στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο πολύ περισσότερο παραγωγικό, καινοτόμο κι εξωστρεφές που να συμβάλει στην κοινωνική ευημερία και να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και ευκαιρίες της νέας εποχής».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Αγις Πιστιόλας ανέφερε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εμείς όλοι, που “είμαστε η Ελλάδα που παράγει”, μόνο μέσω ενός κοινού δρόμου συνεργειών θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά χωρίς σύνορα, περιορίζοντας το “company drain” και συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη της χώρας μας».