Έναλλακτικά προϊόντα «κρέατος» για χορτοφάγους

«Μπιφτέκια», «μπέργκερ», «κοτομπουκιές», «φιλετίνια» από εναλλακτικά φυτικά προϊόντα που περιέχουν σε ποσοστό πάνω από 14,5% πρωτεϊνες κυκλοφόρησε με τη σειρά Genius της Veganact. Η νέα αυτή σειρά λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Νικολοπούλου Ελένη ΕΠΕ, που δραστηριοποιείται 30 χρόνια στον κλάδο των κατεψυγμένων τροφίμων, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Η σειρά Genius της Veganact περιλαμβάνει χορτοφαγικές λιχουδιές, όπως μπέργκερ, φιλετίνια κοτόπουλου, κεφτεδάκια, nuggets και κεμπάπ – όλα πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα. Είναι κατάλληλα για άτομα που ακολουθούν vegan & χορτοφαγική διατροφή, νηστεία, διατροφή χαμηλών λιπαρών, δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών κ.α., ενώ σε συνδυασμό με μία πηγή υδατανθράκων και λαχανικά αποτελούν ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.
Είχε προηγηθεί, το 2016, η δημιουργία του brand Veganact από την εταιρεία Νικολοπούλου Ελένη ΕΠΕ, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη τάση για χορτοφαγία. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μερίδιο του εναλλακτικού κρέατος στη συνολική αγορά του κρέατος αναμένεται να αυξηθεί από 1% σήμερα, σε 10% έως το 2029.
Η νέα σειρά Genius από τη Veganact θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο σε επιλεγμένα super market. Άλλα προϊόντα της σειράς Veganact διατίθενται ήδη στην αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων supermarket.