Ερώτηση Σακοράφα για έωλη και προσχηματική αιτιολογία Γεωργιάδη για να ανοίξει το Mc Arthur Glen τις Κυριακές

Μπορεί το εκπτωτικό χωριό να είναι από την άλλη άκρη των Σπάτων και να φαίνεται μακριά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, όμως σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη η ευρύτερη περιοχή έχει αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω αεροδρομίου και ζωολογικού κήπου.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα για την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, να επιτρέψει τη λετουργία του εκπτωτικού χωριού McArthur Glen και του εμπορικού κέντρου Smart Park τις Κυριακές, βάσει απόφασης της προηγούμενης Κυβέρνησης.

H βουλευτής σχολιάζει το σκεπτικό της απόφασης και χαρακτηρίζει «έωλη» και «προσχηματική» την αιτιολογία που ο υπουργός επικαλείται. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η συγκεκριμένη απόφαση, προκειμένου να θεσπίσει την κατ’ εξαίρεση επταήμερη λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mc Arthur Glen και του Smart Park, καταφεύγει σε εν πολλοίς έωλη και προφανώς προσχηματική αιτιολογία, με την επίκληση «αυξημένης επισκεψιμότητας και τουριστικής κίνησης κατά τη διάρκεια του έτους στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών», «λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού  Ζωολογικού Πάρκου που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επι«σκέπτες ετησίως που επιθυμούν α γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα» (!!!) και επειδή «βρίσκεται στον ίδιο δήμο που έχει έδρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

Σύμφωνα με την κυρία Σακοράφα η εφαρμογή της παραπάνω απόφασης λειτουργεί στην κατεύθυνση του αθέμητου ανταγωνισμού και θα πλήξει τα μικρότερα καταστήματα ενώ και η ΕΣΣΕ την χαρακτηρίζει «καταστρεπτική».

Καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό εάν προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα και να ανακαλέσει;

Εδώ η ερώτηση της βουλευτού.