Εξιτήριο για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο – Σταθερή η κατάσταση του Ιερωνύμου

Εξιτήριο θα πάρει σήμερα από τον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος νοσηλευόταν επί 12 ημέρες μετά τη μόλυνσή του από κορωνοϊό.

Μετά το εξιτήριό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Ο επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 11 Νοεμβρίου και οι γιατροί του είχαν κρίνει σκόπιμο να διακομιστεί στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους τη νόσο.

Η παρακολούθησή του είχε θεωρηθεί επιβεβλημένη, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό: “Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε”.

Για τον λόγο αυτό, είχε μεταφερθεί στην Αθήνα και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που τον παρέλαβε από τα Τίρανα.

Εν τω μεταξύ, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται για πέμπτη ημέρα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, επίσης με διάγνωση covid-19.