Φ. Γεννηματά: Δώρο το εμβόλιο αλλά «έχουμε δρόμο μπροστά μας»

Διαφορετικές από τις συνήθεις τέτοιες μέρες, μελωδικές ευχές πλημμύρισαν φέτος το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ακούσθηκαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία του χωριού Επίσκεψη, στη βόρεια Κέρκυρα, με την Φώφη Γεννηματά να υπογραμμίζει τη μεγάλη ελπίδα που γεννά το μεγαλύτερο, όπως επεσήμανε, δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο, το εμβόλιο.

Στη συνομιλία που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με τα μέλη της χορωδίας, αλλά κατ’ επέκταση με τις χιλιάδες μελών και φίλων του Κινήματος, αναφέρθηκε εισαγωγικά στη βαριά κληρονομιά που αφήνει το 2020: «πολύ δύσκολη χρονιά (…) με φόβο, αγωνία, ανασφάλεια», εν τούτοις μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα υπάρχουν και τα θετικά: το γεγονός ότι, όπως είπε, ξαναβρήκαμε την ανθρωπιά μας. Το έτος, συμπλήρωσε, κλείνει με μια μεγάλη ελπίδα, με το μεγαλύτερο δώρο που έκανε η επιστήμη στον άνθρωπο, το εμβόλιο.

Ένα όπλο στα χέρια μας στον πόλεμο κατά της πανδημίας, όμως, όπως διευκρίνισε, «έχουμε δρόμο μπροστά μας, άρα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε». Η κ. Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του δε, και έκλεισε ζητώντας να προχωρήσουμε οργανωμένα, με σχέδιο για να είμαστε στο τέλος νικητές.

Στις ευχές των μελών της χορωδίας για προκοπή στον τόπο τους αλλά και σε όλη την Ελλάδα, η Φ. Γεννηματά αντευχήθηκε λέγοντας να είναι το 2021 η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να φέρει το 2021 ό,τι στερηθήκαμε το 2020.