Γεωργιάδης: Κλείνει η «πόρτα» στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, που πουλάνε λιανική με το πρόσχημα της χονδρικής

Εντός της ημέρας, θα κλείσει η «πόρτα» για παραβιάσεις του “lockdown” από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν γίνει καταγγελίες πως με πρόσχημα το τιμολόγιο παραβιάζεται η απαγόρευση πώλησης στη λιανική από μεγάλες αλυσίδες που άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες,

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμηθείας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ”πόρτα” δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματια την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση μίας δύσκολης κατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα είναι για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να φύγουμε από την σεναριολογία για το τι ανοίγει και τι δεν ανοίγει» ξεκαθάρισε.

Τέλος είπε ότι με το click away θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας από απόσταση, προπληρωμής

και παραλαβής έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω επιδότησης μέχρι 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ η μικρή και μεσαία επιχείρηση θα έχει δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.