Γώγος: Εξετάζεται εκ νέου η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων με λιγότερους μαθητές σε κάθε τάξη

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίζονται καθημερινά είναι υψηλός, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο ενεργός δείκτης είναι πολύ υψηλός, γύρω στο 1 και σε μια εβδομάδα θα έχουν εικόνα για το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση και εάν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Μεταξύ των μέτρων μπορεί να είναι η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, που εφαρμόστηκε και τον περασμένο Μάιο.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που υπάρχει επιδημιολογική φόρτιση σε σχέση με τη νόσο. Όπου είναι δυνατό πρέπει να ελαττώσουμε τα παιδιά. Τα βασικά όπλα που έχουμε είναι δύο. Η μάσκα και η εκ περιτροπής λειτουργία», δήλώσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στις 20 Αυγούστου με βάση τα επιδημιολογικά δεδόμενα.

Ο κ. Γώγος επανέλαβε ότι αν τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, δε θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα υπογραμμίζοντας ότι το χρυσό τρίπτυχο είναι μάσκα, απόσταση και καλή υγιεινή των χεριών. «Αν το τρίπτυχο, μάσκα, απόσταση, καλή υγιεινή των χεριών, τα τηρήσουμε ευλαβικά, δε θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα»