Η adidas προσπαθεί να πουλήσει τη Reebok

Να πουλήσει ή να κάνει spin off τη Reebok σχεδιάζει ο γερμανικός όμιλος αθλητικών ειδών Adidas, σύμφωνα με δημοσέιυμα του Reuters, που επικαλείται ρραπεζική πηγή. Η αξία της εταιρείας τοποθετείται στο περίπου 1 δισ. ευρώ. Η Adidas αγόρασε το Reebok με έδρα τη Βοστώνη το 2006 έναντι 3,8 δισ. δολαρίων με σκοπό να ανταγωνιστεί την Nike.

Όμως,  η αργή αναπτυξιακή δυναμική του αμερικανικού brand οδήγησε σε επανειλημμένες εκκλήσεις από επενδυτές για την πώλησή του. Οι πωλήσεις της Reebok μειώθηκαν κατά 7% το γ’ τρίμηνο του 2020 σε 403 εκατ. ευρώ, μετά από βουτιά έως και 44% το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πανδημία.

«Η Reebok και η Adidas θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν καλύτερα τις δυνατότητες τους ανεξάρτητα η μία από την άλλη» ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO, Κάσπερ Ρόρστεντ. Όταν ο Ρόρστεντ ανέλαβε καθήκοντα CEO το 2016, ξεκίνησε ένα σχέδιο μεγάλων αλλαγών για την Reebok με στόχο να επιστρέψει η εταιρεία στην κερδοφορία. Η απόδοσή του brand όμως συνέχισε να υστερεί σε σχέση με εκείνη της Adidas. Η τελευταία κατάφερε να κυριαρχήσει σε αγορές – «προπύργια» της Nike στις ΗΠΑ εξαιτίας των συνεργασιών που είχε τους Kanye West, Beyonce και Pharrell Williams.