Η CES International 2020 ανοίγει τις πύλες της στο Las Vegas

Σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, η CES International 2020 – η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας ανοίγει τις πύλες της στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 10 Ιανουαρίου.
Εφέτος συμμετέχουν περισσότερες από 160 εταιρείες τεχνολογίας αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των 10 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.
To BMW Group, θα παρουσιάσει το όραμά του για τη μελλοντική εμπειρία μετακίνησης. Η παρουσία του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES) 2020 συνοψίζεται στο hashtag #ChangeYourPerspective. Σύμφωνα με το δόγμα της, η εταιρία δεν στοχεύει απλά να κατανοήσει τις απαιτήσεις της μελλοντικής μετακίνησης αλλά και να βρει τις κατάλληλες λύσεις και απαντήσεις. Επί μία επταετία, το BMW i3 λειτουργεί ως πρεσβευτής της ηλεκτρικής οδηγησης, της βιωσιμότητας και της συνδεσιμότητας σε αστικές περιοχές. Τα στοιχεία αυτά το βοήθησαν να αναδειχτεί σε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία πολυτελών compact ηλεκτρικών οχημάτων. Τώρα, φέρνει το BMW i3 Urban Suite στη φετινή CES στο Las Vegas, προσφέροντας μία εμπειρία μετακίνησης προσαρμοσμένης αποκλειστικά στις ατομικές ανάγκες των επιβατών. Οι σχεδιαστές πήραν ένα στάνταρ μοντέλο BMW i3 και το μεταμόρφωσαν πλήρως (χωρίς να αγγίξουν το κάθισμα του οδηγού και το ταμπλό) διαμορφώνοντας το εσωτερικό έτσι ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός ’boutique hotel’. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος, το τέλειο μέρος για ξεκούραση, ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο ή ακόμα και εργασία με τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με την προσθήκη ενός μεγάλου, άνετου καθίσματος με υποπόδιο, πολύ γρήγορη σύνδεση 5G με τον έξω κόσμο, μία οθόνη που ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής και μία προσωπική Ζώνη Ήχου (Sound Zone).

Το BMW i3 Urban Suite αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα απέναντι τη δέσμευση του BMW Group για βιώσιμη μετακίνηση. Το όχημα βασίζεται σε μία ολιστική φιλοσοφία για υπεύθυνη χρήση πόρων, που περιλαμβάνει κινητήρες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την προσεκτική επιλογή υλικών και τις μεθόδους παραγωγής. Υφάσματα που περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά συνδυάζονται με πιστοποιημένο ξύλο και δέρμα επεξεργασμένο με ελαιόλαδο, ενώ τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά που μπορούν να επανατροφοδοτούνται στο κύκλο των υλικών, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Η Mercedes, θα αποκαλύψει ένα όχημα το οποιο θα διαθετει μια εντελώς νέα μορφή αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων, τεχνολογίας και φύσης. Η Mercedes δήλωσε ότι θα εισαγάγει στο στόλο της 10 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.

Η Fisker, θα κάνει το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Ocean crossover, που θα τροφοδοτείται με μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh και με αναμενόμενη εμβέλεια έως και 480 χλμ. Η παραγωγή θα αρχίσει στα τέλη του 2021, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Ford, θα παρουσιάσει το Mustang Mach-E crossover. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχει αυτονομία 480 χλμ. και είναι η απάντηση της μάρκας στην Tesla, την General Motors και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων που επενδύουν στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγάλης εμβέλειας.

Η GM, θα παρουσιάσει την ενσωμάτωση του εικονικού βοηθού Alexa Auto της Amazon, με φωνητικό ελεγχό, στο νέο Cadillac CT5.

Η Honda, θα παρουσιάσει τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από κοινού από την εταιρία της Honda, Xcelerator. Ξεχωρίζουν ο προσωπικός βοηθός που δέχεται φωνητικές εντολές και η τεχνολογία “Smartphone as Brain”, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το κινητό τους τηλέφωνο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Η Hyundai, θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με εάν ιπτάμενο όχημα και ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο πρωτότυπο αυτοκίνητο με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι προγραμματίζει να εξελιχθεί σε “ευφυή φορέα παροχής κινητής τηλεφωνίας” έως το 2025 και θα επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, αυτόνομη οδήγηση, ταξί και υπηρεσίες κινητικότητας.

Η Nissan, θα παρουσιάσει το Ariya Concept, ενα πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV. Το crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενσαρκώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility, αντιπροσωπεύοντας μια εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών και υπηρεσιών που υπόσχεται σε οδηγό και επιβάτες μια καινοτόμο οδηγική και ιδιοκτησιακή εμπειρία, στο μέλλον.

Η Renault, θα παρουσιάσει την τεχνολογία που επιτρέπει στις συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι να ελέγχονται από ένα ταμπλό αυτοκινήτου. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει μια μονάδα κυψελών καυσίμου που καταναλώνει υδρογόνο. Υπόσχεται τριπλασιασμό της αυτονομίας σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών.

Η Toyota θα αποκαλύψει λεπτομέρειες γύρω από το νέο οικοσύστημα για την κινητικότητα και θα παρουσιάσει διάφορα οχήματα.