Η Google κλείνει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, ακολουθώντας άλλες εταιρείες

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Google στο The Verge, η διοίκησή της έδωσε εντολή να κλείσουν προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα λόγω του κοροναϊού. Μεταξύ αυτών και τα γραφεία σε Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν.

Αυτή την περίοδο τα γραφεία είναι κλειστά λόγω της παράτασης της επίσημης κινεζικής αργίας μετά από απόφαση της κυβέρνησης, όμως εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το κλείσιμο. Παράλληλα συμβουλεύει τους εργαζόμενους για τις επόμενες 14 ημέρες να δουλέψουν από το σπίτι.

Εκτός από τη Google και άλλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες όπως η Aplle και η Facebook έχουν προβεί σε περιορισμούς, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να μετακινηθούν. Η Apple επίσης έχει κλείσει κάποια καταστήματα  λιανικής πώλησης.

Πολλές είναι οι εταιρείες από διάφορους κλάδους τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, αυτοκινητοβιομηχανίας και μεταφορών που έχουν επίσης αρχίσει να περιορίζουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων τους, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφικών στούντιο και των θεματικών πάρκων της Disney. Τόσο, η United Airlines όσο και η American Airlines έχουν αρχίσει να ακυρώνουν τις επερχόμενες πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Κίνα λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης των καταναλωτών. Η British Airways και η Lufthansa έχουν επίσης αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την Κίνα.

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα