Η Μαριάνα Λάτση φεύγει από τη Lamda Development και τις δραστηριότητές της, εμπορικά κέντρα και Ελληνικό

Η αδελφή του Σπύρου Λάτση, Μαριάνα Λάτση και πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτσης, πουλάει μετοχές της Lamda Development καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στον επενδυτικό της σχεδιασμό οι δραστηριότητες της Lamda Development δηλαδή η εκμετάλλευση των εμπορικών κέτρων ούτε το έργο του Ελληνικού. “Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5,992,760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που δόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται, οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.

“Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου πακέτο μετοχών της Lamda πουλήθηκε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου με τιμή ανά μετοχή 5,6 ευρώ και συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP. Το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ.