Η περίφημη βίλα Palais Bulles του Pierre Cardin πωλείται

Επίκειται η αλλαγή ιδιοκτησίας του «Palais Bulles», του «Παλατιού Φυσαλίδων», το οποίο είχε αγοράσει ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin. Η κατοικία βρίσκεται κοντά στην περιοχή Théoule-sur-Mer, κοντά στις Κάννες και έχει ήδη διατεθεί προς πώληση από τον Christie’s International Real Estate. Η βίλα έχει εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα και σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag για τον Γάλλο βιομήχανο Pierre Bernard. Οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν το 1979 και ολοκληρώθηκαν το 1984. Αποκτήθηκε από τον Pierre Cardin το 1992.

Η βίλα περιλαμβάνει lounge με πανοραμική θέα, χώρο υποδοχής, δέκα σουίτες-υπνοδωμάτια, διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, κήπους, λιμνούλες, μια πισίνα και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα και τον κόλπο των Καννών. Το συνολικό εμβαδόν που καταλαμβάνουν οι κήποι, οι λιμνούλες και η πισίνα είναι 8.500 τετραγωνικά μέτρα.

Το αρχιτεκτόνημα του Lovag σχεδιάστηκε ως ένα συγκρότημα μονάδων σε σχήμα φυσαλίδας ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται βεράντες και λιμνούλες. Κάθε μονάδα έχει μεγάλα, στρογγυλά ανοίγματα που λούζουν το εσωτερικό της με το φως του ήλιου.