Η Virtus του Λ. Παπακωνσταντίνου εξαγόρασε την εταιρεία αναψυκτικών Three Cents

Ποσοστό 51% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας ESM Effervescent Sodas Management Ltd., μητρική της Three Cents Limited (UK), απέκτησε η εταιρεία Virtus International Partners, διαχειρίστρια του Virtus South European Fund, επικεφαλής της οποίας είναι ο επιχειρηματίας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (πρώην P&K Χρηματιστηριακή).
Η Three Cents δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών («Premium Mixers & Tonics» . Ιδρύθηκε το 2014 και εξελίσσεται σε ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα. Παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές, ισχυροποιώντας τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, με τον αριθμό των χωρών να φτάνει τις 34.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Virtus South European Fund αποφάσισε να επενδύσει στην Three Cents γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός διεθνούς “brand”. Η διοικητική της ομάδα έχει όραμα, το προϊόν είναι πρωτοποριακό και με τον κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν διεθνή brand-leader στην κατηγορία των premium mixers.
Ο Βασίλης Καλαντζής, μέτοχος της Three Cents, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε την Virtus International Partners στην οικογένεια της Three Cents. Η συμμετοχή της αποτελεί για εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στις συνεχείς προσπάθειές μας να αναδείξουμε διεθνώς ένα ελληνικό προϊόν αλλά και να μετατρέψουμε μια ιδέα που ξεκίνησε μεταξύ μιας παρέας σε ένα διεθνές success story».
Ο Managing Partner της Virtus International Partners, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Μετά από προσεκτική ανάλυση και μελέτη της αγοράς, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Ως επενδυτής στην Three Cents, θα συνεισφέρουμε στο να καταστεί η εταιρεία ένας από τους πρωταγωνιστές του κλάδου στην διεθνή αγορά και να αναδείξουμε τα προϊόντα της σε ένα διεθνές Premium Brand».