Ήρων: Συμφωνία για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος με τη βιομηχανία Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου (ΜΕΛ)

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ήρων ανακοίνωσε συνεργασία προχωρώντας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε μια εκ των μεγαλύτερων βιομηχανικών μονάδων της χώρας την Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου (ΜΕΛ), η οποία προμηθευόταν μέχρι πρότινος ηλεκτρική ενέργεια από τον παραδοσιακό προμηθευτή τη ΔΕΗ.

Η Ήρων ήταν ο πρώτος ενεργειακός όμιλος στην Ελλάδα (με δύο Εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ενέργειας) που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο της ηλεκτροπαραγωγής, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας δύο μονάδες φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 582 MW στη Βοιωτία. Τώρα και πάλι πρωταγωνιστεί, με ανταγωνιστικές χρεώσεις και στην Υψηλή Τάση.

Η συνεργασία αφορά:

1. Στην προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής της βιομηχανίας ΜΕΛ η οποία βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης ΕΠΠΑΘΕ (22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας). Με την ανταγωνιστική τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει ο ΗΡΩΝ στη ΜΕΛ, η βιομηχανία επιτυγχάνει σημαντικό περιορισμό στο ενεργειακό της κόστος.

2. Στην εξοικονόμηση ενέργειας, με τον ΗΡΩΝΑ και τη ΜΕΛ να συμφωνούν σε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία σε υψηλότερες επιδόσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

3. Στην ηλεκτροκίνηση, όπου ο ΗΡΩΝ μέσω των ειδικά σχεδιασμένων εμπορικών του προγραμμάτων, παρέχει εξαιρετικά συμφέρουσες λύσεις για τη φόρτιση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της ΜΕΛ.

4. Στη χορήγηση “Πράσινου Πιστοποιητικού”, με το οποίο ο ΗΡΩΝ θα βεβαιώνει ότι μέρος ή/και το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΜΕΛ παράχθηκε από συγκεκριμένες μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το παρεχόμενο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας ΗΡΩΝ προς τη ΜΕΛ αποτελεί πρότυπο λύσεων απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών βιομηχανιών, δεδομένου ότι επιτρέπει στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό από πλεονεκτικότερη θέση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με τη ΜΕΛ

Η ΜΕΛ ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης, των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα είναι η μοναδική βιομηχανική μονάδα που παράγει ανακυκλωμένο χαρτόνι στην Ελλάδα με την ετήσια παραγωγή σε επιχρισμένο χαρτόνι να ανέρχεται στους 120.000 τόνους. Είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου PAK GROUP, που αποτελεί τη τρίτη μεγαλύτερη οικονομική οντότητα στο χώρο του χαρτονιού στην Ευρώπη.