Ισπανία: Μειώθηκαν τον Ιούλιο οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά με τον Φεβρουάριο

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέντρο Σάντσεθ.

Η Ισπανία κατέγραψε τον Ιούλιο την πρώτη πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας από τον Φεβρουάριο, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν την επαναλειτουργία τους έπειτα από μήνες lockdown λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ισπανία που καταγράφονται ως άνεργοι μειώθηκε κατά 2,33% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 89.849 σε απόλυτους αριθμούς, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση για Ιούλιο από το 1997, ανέφερε το υπουργείο.

Παρ΄όλ΄αυτά, 3,77 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός εργασίας σε όλη τη χώρα και συνολικά υπήρχαν 761.601 περισσότεροι άνθρωποι χωρίς δουλειά τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

«Η αύξηση των προσλήψεων, διπλάσια σε σχέση με τον Απρίλιο, δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη της δραστηριότητας», σύμφωνα με ανάρτηση της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ στο Twitter.

Η ανεργία μειώθηκε σε όλους τους τομείς εκτός της γεωργίας όπου αυξήθηκε κατά 5,9% λόγω του τέλους της εποχής συγκομιδής φρούτων.

Ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς δουλειά είχε αυξηθεί τον Ιούνιο κατά 0,13%, παρότι η κυβέρνηση είχε άρει το εθνικό lockdown.

Περίπου 712.000 Ισπανοί βγήκαν από το πρόγραμμα προσωρινής αναστολής σύμβασης εργασίας ERTE, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτι που σημαίνει ότι περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων που η σύμβασή τους αναστάληκε προσωρινά βγήκαν από το πρόγραμμα.