Ιταλία: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του κορωνοϊού – Κλείνουν πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες

Με ταχύτατες ρυθμούς αυξάνονται στη βόρεια Ιταλία τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού Covid-19, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κρούσματα του κορωναϊού έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα.

Το Σάββατο πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος μίας ηλικιωμένης γυναικάς, κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες αφότου ένας 77χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

Σήμερα το απόγευμα, στο Μιλάνο διαγνώσθηκε, επίσης, ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο της πόλης θα παραμείνει κλειστό. Επίσης, η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Συνολικά, σχεδόν 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε άτυπη «απομόνωση», λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, τα πανεπιστήμια της περιοχής του ενώ πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Εκτός των τα κρούσματα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και στο Βένετο, ένας ασθενής  του νέου ιού καταγράφηκε και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε με στόχο να εξετασθεί η ανάγκη λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.