Ιταλία: Οι βιομήχανοι ζητούν να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με Κίνα γιατί χάνουν λεφτά

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Βιντσέντσο Μπότσια,

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Βιντσέντσο Μπότσια, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση της Ρώμης να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Κίνα, οι οποίες διακόπηκαν πριν δυο εβδομάδες, στα πλαίσια των προσπαθειών να περιορισθεί όσο περισσότερο γίνεται, η μετάδοση του κοροναϊού στην Ιταλία.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της περιοχής του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την εντυπωσιακή μείωση της παρουσίας κινέζων τουριστών είναι ήδη αισθητές. Οι αρνητικές συνέπειες αφορούν κυρίως την Βενετία, όπου μόλις άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το φετινό καρναβάλι. Ο Τζάια ζήτησε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ειδικά μέτρα στήριξης των εμπόρων, ξενοδόχων και εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα γενικότερα, για να αντιμετωπισθούν τα σχετικά προβλήματα.

Από την μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι, προς το παρόν, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς τις κινεζικές πόλεις. «Η προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία της υγείας των πολιτών μας», δήλωσε ο Σπεράντσα.

Σε ότι αφορά, δε, την οικονομική στήριξη των κατηγοριών που έχουν πληγεί από την εξάμηνη κατάσταση συναγερμού στην οποία κηρύχθηκε η Ιταλία εξαιτίας του κοροναϊού, η κυβέρνηση Κόντε τονίζει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν έχει ακόμη καθορίσει λεπτομερώς τα κύρια μέτρα που θεωρεί αναγκαία.