Κ. Καραμανλής: Βάφτισε «τήρηση» χρονοδιαγραμμάτων την παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης μετά από τρία χρόνια (2023)

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για το Μετρό Θεσσαλονίκης και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται και γι’ αυτόν τον λόγο, για να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την πόλη, το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός που κατέβηκε στον σταθμό Βενιζέλου, δεν είπε ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι νέο καθώς το προηγούμενο προέβλεπε παράδοση εντός του 2020, πριν αλλάξει ο σχεδιασμός και εγειρθούν οι αποζημιώσεις από τους εργολάβους (ΑΚΤΩΡ).
Ο υπουργός στην επίσκεψή του στο σταθμό Βενιζέλου είδε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η λύση «και Μετρό και αρχαία», με την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων.

Είπε ακόμα ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον φορέα υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Καραμανλή ξενάγησε στο σταθμό Βενιζέλου ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» Νίκος Ταχιάος, ενώ συνοδευόταν από τους γενικούς γραμματείς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» Νίκο Κουρέτα.