Καλύτερο το ασφαλιστικό λέει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, ενώπιον του Γιάννη Βρούτση

Την άποψη ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος είναι πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο και πιο κοντά στις απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι πρέπει να γίνει στροφή προς την ενίσχυση της εργασίας, ενώ τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζεται τη στήριξη της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η ανάπτυξη, ακόμα κι αν γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς αυτές δεν ξεπερνούν το 5%», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, επισημαίνοντας ότι το 95% των επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ανάπτυξη στις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό, ζητάμε την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, καθώς και της ‘μαύρης’ εργασίας, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, γίνεται αδικία εις βάρος των νόμιμων. Η ποινικοποίηση αυτών των ζητημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων», σχολίασε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η εξάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι οι επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους εργαζόμενους, ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, «η οποία θα συνοδεύεται με ταυτόχρονη μείωση των εισφορών μας, που είναι το μη μισθολογικό κόστος». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ένα ακόμη ζητούμενο είναι η μείωση της φορολογίας.

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σχολίασε ότι, παρά την καλύτερη ψυχολογία, η λιανική κατανάλωση δεν αυξήθηκε.

Τέλος, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης.