Καραμανλής: Έρχεται έκπτωση για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ

Την παροχή κινήτρων με τη μορφή έκπτωσης στους χρήστες κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αυτό ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών, συνεπώς, «μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο –και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας– στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν». Πρόσθεσε, μάλιστα ότι είναι κάτι το οποίο ήδη συζητείται με τον ΟΑΣΑ και ότι πολύ σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς, άλλωστε, στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας υπήρχαν μόνο 850 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 1.300.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη συνεργασία με το ΚΤΕΛ και στη διαδικασία του leasing, αλλά και στις περισσότερες από 600 προσλήψεις που έγιναν, μετά από 10 χρόνια, καθώς και στο μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα.

Σύντομα η δημοπράτηση της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που θα αποσυμφορήσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία θα γίνει ως δημόσιο έργο, που σημαίνει ότι δεν θα έχει διόδια και η οποία θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.

Τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται μία συστηματική δουλειά προκειμένου να ξεκολλήσουν έργα, που ήταν μπλοκαρισμένα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο Ε65 και η Πατρών – Πύργου.