Κατρακυλούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Στην Αθήνα απώλειες άνω του 4% για τράπεζες, Coca Cola HBC, ΔΕΗ

Απώλειες κοντά στο 3% καταγράφουν οι δείκτες στα τρία μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών προσγειώνονται μπροστά σε αρνητικές ειδήσεις όπως των αποκαλύψεων περί διακίνησης μαύρου χρήματος από τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες, των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και των αμφιβολιών περί γρήγορης κυκλοφορίας του εμβολίου.

Ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 2,92%, ο Dax στο Παρίσι -2,84% και ο FTSE-100 στο Λονδίνο έχει τις μεγαλύτερες απώλειες 3,23%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2,56%.

Οι μετοχές των τραπεζών καταγράφουν κατά μέσο όρο απώλειες 4,5% με ορισμένους τίτλους όπως για παράδειγμα της γερμανικής Deutsche Bank να χάνουν άνω του 7% ή των γαλλικών Credit Agricole και BNP Paribas με απώλειες άνω του 6%.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ακολουθεί κατά πόδας την Ευρώπη με απώλειες άνω του 3% και τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών να κινείται χαμηλότερα κατά 4,2%.

Εκτός από τις τράπεζες μεγάλες απώλειες έχει η Coca Cola HBC -5%, η Motoroil -4,2%, η ΔΕΗ -4,92%, o ΟΠΑΠ -3,57%, η Jumbo 3,34% και άλλες.

Βουτιά τραπεζών στην Ευρώπη στον απόηχο των αποκαλύψεων περί βρώμικου χρήματος – Στο -2% ο κλάδος στην Αθήνα