Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Μόνο το 17% των εμπόρων έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα – Ένδυση, υπόδηση μεγάλοι χαμένοι του click away

Κίνδυνο μαζικών λουκέτων διατρέχουν δύο κλάδοι της οικονομίας η εστίαση και το εμπόριο με 500.000 – 600.000 εργαζόμενους που λόγω των κυβερνητικών μέτρων αναστολής λειτουργίας και της εφαρμογής της μεθόδου click away, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της απόλυτης καταστροφής. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στον Αθήνα 9.84  σημειώνοντας ότι «το click away δεν είναι ένα σύστημα, το οποίο καλύπτει όλους τους επαγγελματίες, διότι μόνο το 17% των επαγγελματιών εμπόρων έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να παραγγείλει τηλεφωνικά ένα προϊόν όταν δεν έχει εικόνα του προϊόντος»

Όπως είπε «βασικοί κλάδοι, όπως το ένδυμα και υπόδημα, που αυτή την εποχή κάνουν ένα μεγάλο κύκλο του τζίρου τους, είναι οι μεγάλοι χαμένοι καθώς δεν μπορεί κάποιος να πάρει παπούτσια ή ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσει».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης των εμπόρων που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα. «Θέλουμε ένα πρόγραμμα άμεσης ρευστότητας. Στις 21 Δεκεμβρίου με ποινική ευθύνη πρέπει να καταβάλουμε το δώρο Χριστουγέννων, φόρο στο τέλος του μήνα, να πληρώσουμε το 60% του ενοικίου. Μία επιχείρηση είτε κλειστή είτε ανοιχτή έχει πάγιες δαπάνες που πρέπει να πληρωθούν. Από τη στιγμή που είμαι κλειστός δεν σημαίνει ότι έχω μηδενίσει τα έξοδα, σημαίνει ότι έχω μηδενίσει τα έσοδα».