Κεραμέως: Τα δημοτικά σχολεία ίσως ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid test

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο δήλωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία διευκρινίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά.

Οι αποφάσεις, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κ. Κεραμέως, σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Σχετικά με την τηλε-εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι όσοι αποφοιτούν από τις επαγγελματικές σχολές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται  αμέσως στην αγορά εργασίας. “Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και Ιεκ γύρω από αυτές τις ανάγκες”, είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.