Κορωνοϊός: Στους 18 οι νεκροί – Κατέληξε ηλικιωμένη στο «Σωτηρία»

Στους 18 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς  χθες βράδυ κατέληξε μια ηλικιωμένη στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 695.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν κυρίως στην Αττική, αλλά κατανέμονται πλέον σε 28 γεωγραφικές ενότητες της χώρας. Το 56% αφορά άντρες.

Από το σύνολο των θετικών στον κορωνοϊό, 114 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία εκ των οποίων 35 σε ΜΕΘ, οι 34 άνδρες και μόλις μόνο μια γυναίκα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 68 έτη. Μέχρι σήμερα 17 άνθρωποι, 14 άντρες και τρεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη, έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού. Οι περισσότεροι είχαν κι άλλα υποκείμενα νοσήματα.Τα καλά νέα είναι ότι 29 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί 169 άτομα, με το 60,9% εξ αυτών να είναι άνδρες και το 47,3% όσων βρίσκονται ή βρέθηκαν στα νοσοκομεία να είναι άνω των 65. Από αυτούς οι 114 νοσηλεύονται και σήμερα, οι 17 έχουν αποβιώσει και οι 29 έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα δε με τον ΕΟΔΥ, από την 1/1 έως και χθες είχαν ελεγχθεί 8.664 κλινικά δείγματα.